Doe vrijwilligerswerk en leef in een boeddhistisch klooster: blijf in contact met vrede en mededogen

Doe vrijwilligerswerk en leef in een boeddhistisch klooster: blijf in contact met vrede en mededogen

Vrijwilligerswerk is de daad van het besteden van je tijd en moeite aan een nobel doel om kennis en ervaring uit de eerste hand op te doen en wat is een betere manier om dat te doen dan verbonden te blijven met je ziel door wonen in een klooster. Vrijwilligerswerk heeft het pad geplaveid naar vele ervaringen op verschillende gebieden, en een daarvan is het leven in een boeddhistisch klooster. Woon in een boeddhistisch klooster om een ​​gevoel van vrede en productiviteit te krijgen en mededogen te ontwikkelen. Terwijl je in het klooster bent, kun je genieten van de dagelijkse activiteiten zoals bidden, helpen met huishoudelijk werk en zelfs Engels leren aan de monniken die daar wonen. Je krijgt de kans om jezelf te laten onderdompelen in de rust en sereniteit van hun verblijf terwijl je leert over hun levensstijl en discipline en alle kennis die je hebt deelt. Dit delen van kennis en cultuur brengt de ware essentie van vrijwilligerswerk in een boeddhistisch klooster naar voren.

Van de prachtige heuvels van Sri Lanka tot de mystieke Himalaya van Nepal, en de cultureel rijke landen van India en het serene Thailand, je kunt vrijwilligerswerk in de kloosters rond een van deze landen. Terwijl je in een boeddhistisch klooster bent, kun je je overgeven aan alle handelingen van leren en delen. U kunt samen met de monniken bidden, of u kunt meer te weten komen over hun tradities, overtuigingen en cultuur. Je kunt ook samen met de monniken mediteren om in contact te komen met vrede en eenzaamheid. Je kunt ook een deel van je talenkennis delen en Engels leren aan monniken. Daarom kunt u uw vrije tijd gebruiken door u aan te melden voor een productieve vrijwilligerservaring bij een boeddhistisch klooster.

Soorten boeddhistische kloostervrijwilligers en reizen naar het buitenland Programma's

Hieronder volgen de vele soorten boeddhistische kloostervrijwilligers en reizen naar het buitenland Programma's die u kunt inschrijven:

Engelse les geven aan boeddhistische monniken:

Hoewel de Engelse taal voor sommigen van ons misschien gemakkelijk is, zijn de meeste in de boeddhistische gemeenschap vinden het moeilijk om in het genoemde dialect te communiceren. Leer Engels aan monniken in de boeddhistische kloosters als vrijwilliger om de voldoening te krijgen van helpen en leren. Sommige programma's in Nepal, zoals Volunteers Initiative Nepal, bieden deze unieke ervaring terwijl ze de kans krijgen om meer te weten te komen over de boeddhistische cultuur en praktijken. Dit is een geweldige manier voor internationale vrijwilligers om iets uit de ervaring te halen en tegelijkertijd wat hulp te bieden die heel gemakkelijk te geven is.

Hoewel boeddhistische monniken en nonnen vrij zijn om hun mening te uiten en hun praktijken te delen, zijn de meesten van hen kansarm en hebben ze geen onderwijs gekregen in het internationale dialect. Daarom communiceren ze meestal niet in de Engelse taal. Door het groeiende toerisme in deze kloosters hebben monniken en nonnen echter de wens getoond om de Engelse taal te leren, wat zou kunnen leiden tot een betere communicatie met de buitenwereld. Zelfs vanaf nu hebben monniken en nonnen in kloosters kennis van aspecten van geschriften en overtuigingen; vandaar dat er niet veel op het gebied van Engels wordt onderwezen. Als vrijwilliger geef je een paar uur per dag basisconversatie Engels aan de monniken en nonnen terwijl je ongeveer 1 tot 5 maanden in het klooster woont. Je krijgt accommodatie aangeboden in het gastgezin.

Vrijwilligerswerk met dagelijkse werkzaamheden in het klooster:

Zelfs als je zelf niet erg bekwaam bent in het Engels, genoeg om het als een taal te onderwijzen, kun je deelnemen aan het vrijwilligersprogramma door te werken voor de dagelijkse werkzaamheden in het klooster om de monniken en nonnen te helpen. Er zijn veel gestructureerde en ongestructureerde evenementen in het klooster. Aangezien er veel monniken en nonnen in het klooster wonen, wordt het werk onder hen verdeeld.

Als vrijwilliger bij een boeddhistisch kloosterhelp je mee in het huishouden. Het werk kan variëren van het maken van voedsel tot het wassen van kleding, schoonmaken of het voorbereiden van de dagelijkse rituelen. Tijdens festivals zijn er diverse evenementen waarbij helpende handen nodig zijn. Er kan zelfs op het laatste moment een wijziging van plannen plaatsvinden, dus u zult proactief en dynamisch moeten zijn in het beheren van deze evenementen. Dit zal je veel leren over hard werken en de levensstijl van de monniken en nonnen. Ook leer je om in teamverband te werken en evenementen te managen tijdens evenementen. Ook zullen de monniken hun praktijken en waarden onderwijzen, wat het vermelden waard is. Aan het eind van de dag zul je zeker een gevoel van prestatie krijgen dat je vrijwilligerswerk alleen maar zal stimuleren.

Meedoen aan meditatie met boeddhistische monniken:

Hoewel je de nonnen en monniken misschien helpt bij hun dagelijkse activiteiten en Engels leert, zul je ook veel van hen leren. Het grootste deel van de dag zijn er dagelijkse meditatieoefeningen. Sta jezelf toe om in een boeddhistisch klooster en laat je door de monniken leiden naar vrede en eenzaamheid door middel van verschillende meditatieoefeningen. Tijdens een gesprek met de monniken kun je ook meer te weten komen over de boeddhistische cultuur en hun manier van leven. Deze ervaring uit de eerste hand verbreedt je geest naar yoga en meditatie en verlicht je van stress.

Aangezien de kloosters in Nepal, India, Sri Lanka en Thailand over het algemeen op grotere hoogten en geïsoleerde heuvels liggen, is er geen geluid behalve dat van tjilpende vogels en gebedsvlaggen die in de wind wapperen. Verblijf in een boeddhistisch klooster om deze retraite te ervaren. Je zult een gewoonte ontwikkelen om te mediteren zodra je lid wordt van het klooster en het de komende maanden elke dag beoefent. De monniken zijn erg behulpzaam en zullen je zeker alles leren over meditatie om je een stap dichter bij gemoedsrust te brengen. Het is zeer gunstig voor je mentale en fysieke toestand om te mediteren. Je kunt de technieken leren en zelfs mee naar huis nemen en verspreiden onder degenen die je kent.

Onderzoek en studie van boeddhisme en boeddhistische waarden:

boeddhistische vrijwilligersmogelijkheden bieden je ook de kans om de monniken te ontmoeten en hun cultuur, traditie en manier van leven te begrijpen. Als je echt onderzoek wilt doen naar de boeddhistische cultuur zelf, dan is vrijwilligerswerk in een boeddhistisch klooster de beste optie. Dit geeft je niet alleen een levensechte ervaring om meer te weten te komen over hun levensstijl en cultuur, maar leert ook de diepgaande waarden en overtuigingen door nauwe communicatie met de lama's die vaak de Schriften zullen verstrekken. Veel vrijwilligersprogramma's zijn verbonden met de boeddhistische kloosters, zodat je op verzoek de benodigde materialen kunt krijgen om onderzoek en studie over de religie te doen.

Boeddhisme is een kosmische religie, niet gelovend in een almachtige god maar gelovend in de waarden en levenservaringen. Daarom is het van vitaal belang dat je niet alleen de geschiedenis en folklore leert, maar je probeert de waarden voor innerlijke vrede te begrijpen. Door de dagelijkse activiteiten van de monniken te observeren, te bidden en je over te geven aan hun festiviteiten, krijg je de kans om het boeddhisme beter te begrijpen. U kunt ook genieten van discussiesessies met de boeddhistische studenten in het klooster die u een goed inzicht in de religie kunnen geven.

Hoe kun je een boeddhistische kloostervrijwilliger zijn?

een boeddhistisch klooster is vrij eenvoudig als je je eenmaal inschrijft voor een vrijwilligersprogramma. U hoeft zich niet in te schrijven voor eerdere cursussen voordat u aan deze onderneming begint.

Ook al moet je de monniken Engels leren, je hoeft geen gecertificeerde leraar te zijn of specifieke cursussen te volgen. Je moet gewoon zelfverzekerd Engels kunnen spreken en schrijven. Aangezien je alleen conversatie Engels aan de monniken zult leren, is het niet nodig om een ​​professionele Engelse spreker te zijn.

Wat heb je hiervoor nodig vrijwilligerswerk is een ijver om hard te werken en een positieve houding om anderen te helpen. Je moet ook openstaan ​​voor het leren over verschillende culturen en tradities. Dit helpt enorm bij de samenwerking met de boeddhistische monniken in het klooster.

Je moet begrijpen dat deze monniken niet alle faciliteiten en blootstelling aan de moderne wereld hebben. Daarom zijn sommige moderne verwijzingen misschien niet logisch voor hen. Ze geloven in eenvoudig leven, hoog denken, dus je tijd in het klooster moet op de meest simplistische manier worden besteed.

Je moet je inschrijven voor een vrijwilligersprogramma en een minimale vergoeding betalen voor de maaltijden en excursies. De reiskosten zijn voor uw rekening, terwijl de accommodatie wordt gedekt door de minimale vergoeding.

Waar kun je deelnemen aan een vrijwilligersprogramma voor een boeddhistisch klooster?

Hier raden we je enkele van de beste vrijwilligers- en buitenlandse reisprogramma's aan om les te geven en in een boeddhistisch klooster te wonen.

Doe vrijwilligerswerk en woon in een boeddhistisch klooster in Nepal:

Nepal, de geboorteplaats van Lord Buddha, is de thuisbasis van veel boeddhisten en talloze boeddhistische kloosters op heuveltoppen. Deze kloosters zijn de thuisbasis van duizenden monniken en nonnen van Nepalese en Tibetaanse vluchtelingen. Veel van de monniken hebben hun hele kindertijd en volwassenheid in deze kloosters doorgebracht en weten veel over het boeddhisme. Ze hebben echter een zeer beperkte blootstelling aan de Engelse taal. Daarom kunt u hier Engels leren aan monniken als boeddhistische kloostervrijwilliger. Je zult het grootste deel van de dag voornamelijk als Engelse instructeur werken en je kunt ook genieten van wat meditatie en helpen bij de dagelijkse klusjes.

Verblijf en doe vrijwilligerswerk in het boeddhistische klooster India:

India, met name Ladakh, is de thuisbasis van talloze boeddhistische kloosters. Vrijwilligerswerk Ladakh is een vrijwilligersinitiatief dat actief is in de Himalaya van Noord-India en dat de vrijwilligers en het boeddhistische klooster samenbrengt voor een leerervaring. Verblijf in een boeddhistisch klooster en leer Engels aan monniken. Je kunt ook helpen bij het bouwen van schoolbibliotheken, je overgeven aan fondsenwervers voor milieubescherming en ook naast de monniken dienen tijdens het verkennen van het majestueuze Ladakh. Als vrijwilliger zullen uw inspanningen zeer welkom zijn in de sector van de opleiding van jonge monniken.

Doe mee met meditatie en leer Engels aan boeddhistische monniken in Thailand:

Thailand staat bekend als 's werelds meest dichtbevolkte land met boeddhisten. Daarom wordt het vaak beschouwd als een boeddhistisch land, wat de reden zou kunnen zijn om lid te worden als een boeddhistische kloostervrijwilliger in een van de 41 duizend kloosters in het hele land. Je kunt genieten van de sereniteit van deze kloosters terwijl je je kennis deelt met de nonnen en monniken. Er zijn scholen in de boeddhistische kloosters, zodat je als vrijwilliger Engelse les kunt geven aan de jonge monniken. Je kunt ongeveer 4 tot 5 uur van de dag besteden aan lesgeven, terwijl je de rest kunt besteden aan mediteren, leren over de boeddhistische waarden en helpen bij de dagelijkse activiteiten. Naast het geven van Engelse les, kun je deelnemen aan meditatie, assisteren bij veldwerk, bewustzijn creëren over reinheid, hygiëne en gezondheid. Deze verantwoordelijkheden zullen op u worden gelegd volgens uw bekwaamheid.

Wonen in een boeddhistisch klooster terwijl je vrijwilligerswerk doet in Sri Lanka:

Je kunt in een boeddhistisch klooster wonen terwijl je vrijwilligerswerk doet in het boeddhistische land Sri Lanka. Het boeddhisme is de officiële religie van de massale bevolking van Sri Lanka. Daarom heeft het talloze boeddhistische kloosters verspreid over het hele land. Als je op zoek bent naar een diepere zin van het leven, dan kun je beginnen aan je reis naar vrijwilligerswerk doen in het boeddhistische klooster van Sri Lanka omdat het veel te bieden heeft op het gebied van boeddhistische cultuur en waarden. Je kunt vrijwilligerswerk doen in een Pirivena, een kloostercollege. Waar je Engelse les kunt geven en assisteert bij de academische studie van de monniken tussen 8 en 21 jaar. Afhankelijk van je interesse en je vaardigheid, kunnen je verantwoordelijkheden zich ook uitbreiden tot het organiseren van buitenschoolse activiteiten zoals kunst en sport.

Hoe haal je het meeste uit het leven in een boeddhistisch klooster?

Boeddhistische kloosters zijn een geweldige bron van diepgaande kennis over de Boeddhistische cultuur, tradities en waarden. Alle waarden die je in deze kloosters leert, kunnen je in de toekomst enorm helpen. Je zult niet alleen de manier van leven van de boeddhistische mensen leren begrijpen, maar ook uit de eerste hand hard werken en teamwork ervaren. Afgezien daarvan kun je ook verschillende evenementen, excursies organiseren en genieten van het lesgeven in het Engels, wat je zelfvertrouwen alleen maar zal vergroten. Ook het vermengen met een andere cultuur en het maken van nieuwe verbindingen is een waardevolle schat voor je leven.

Om het meeste uit het leven in een boeddhistisch klooster te halen, moet je je dus openstellen voor nieuwe ervaringen. Als vrijwilliger moet u niet aarzelen om enige verantwoordelijkheid op u te nemen. Je kunt ook een kort onderzoek doen naar de boeddhistische religie, taal en mensen voordat je aan deze reis begint, zodat het gemakkelijker is om hun manier van leven te begrijpen, je erin onder te dompelen en met hen te communiceren.

Conclusie: doe vrijwilligerswerk en reis naar het buitenland in boeddhistische kloosters.

Je kunt een paar maanden als vrijwilliger in een boeddhistisch klooster wonen om de ervaring van je leven op te doen. een boeddhist Kloostervrijwilligers krijgen de kans om zich niet alleen te mengen met de boeddhistische mensen, maar te leven zoals ze doen en hun ontberingen en ook hun cultuur en tradities te begrijpen. Wonen op een heuvel zal je ook naar sereniteit en vrede brengen en je door eenvoudige dingen openen voor geluk in het leven. Je ontdoet je niet alleen van de materialistische dingen in het leven, maar ook van de drukte van het stadsleven. Je kunt de boeddhistische vrijwilligersmogelijkheden krijgen in landen als Nepal, India, Sri Lanka en Thailand.

Daar komt nog bij dat je ze ook een helpende hand kunt bieden en hen de kennis kunt bieden die je hebt. Dit leren en delen tussen twee verschillende etniciteiten, een andere klasse mensen en verschillende ideologieën zal je dichter bij het begrijpen en helpen van elkaar brengen, wat alleen mogelijk is via een vrijwilligersprogramma.

Veelgestelde vragen

Kan ik in een boeddhistisch klooster gaan wonen?

Ja, in sommige boeddhistische kloosters kun je de monniken helpen als vrijwilliger en kun je een bepaalde periode in het klooster wonen.

Hoe vrijwilligerswerk te doen in een boeddhistisch klooster?

Om vrijwilligerswerk te doen in een boeddhistisch klooster, hoef je je alleen maar aan te melden voor het programma. Als je gekwalificeerd bent en je vaardigheden overeenkomen met de behoeften van het klooster, kun je deelnemen aan het programma.

Welke plaats is het beste om vrijwilligerswerk te doen in een boeddhistisch klooster?

Nepal, Sri Lanka en Thailand zijn enkele van de meest geprefereerde vrijwilligersbestemmingen om in een boeddhistisch klooster te verblijven.